DenBolle's hok

Semi Realtime

Motorrijden mogelijk dankzij:

scheidslijnBoshuizen motorservice raaltescheidslijn MAG - Motorrijders Actie Groepscheidslijn

ContourCams Via:

scheidslijn GPS scheidslijn Garmin scheidslijn

DBCamTV

Wat the f.. is DBCamTV?

Als motorrijder zit ik bijna elke dag op de Nederlandse wegen, en leg zo tussen de 120-200km per dag af. Ik vind motorrijden (nog steeds) leuk en hoop ook dat ik dat een beetje uitstraal.

Wat me wel elke dag bijna opvalt is dat een (steeds grotere groep?) automobilisten in de auto met van alles bezig is behalve autorijden. Het  ‘ik ‘ is belangrijker dan de veiligheid of de andere weggebruikers. Daardoor ontstaan de kettingbotsingen en veel andere ongelukken met een ‘Ik heb het niet gezien’ gehalte, de zogenaamde ‘Smidsy’s : “Sorry Mate, I Didn’t See You.”

Sommige zaken zijn de moeite waard om nog eens te bekijken. Hetzij om nog eens te zien wat voor idioten er af en toe op de weg zitten maar ook voor mijn eigen lering. De video opnames (of meer het geluid van de opnames) leerde in een crash dat ik helemaal niet zonder gas te geven een spekglad tankstation inreed. De opname verraadde later dat ik met trekkend vermogen mezelf onderuit reed. In een ander geval bleek de video van waarde omdat het wat lastig te beschrijven was wat er gebeurde “Ik was aan het spookrijden om een file te passeren toen ik van rechts werd aangereden door een auto die op een voetgangersoversteekplaats reed.” Vul dat maar eens in in die vierkante vakjes op een standaard schade formulier.

Als motorrijder ben je extra kwetsbaar en is het soms niet mogelijk om achteraf te vertellen wat er gebeurd is. Daarom draag ik tijdens het motorrijden een helmcam, die alles wat ik zie (of zou moeten zien) opneemt.  Kijk onder ‘techniek’ de gebruikte cameras.

Een tijd terug werden deze opnames in een blog via de eigen server (onder de tag ‘dbcamtv‘ in het blog verwerkt. Zoals het hoort met IT standaarden bleek dit niet voor alle systemen prettig te werken (en dan in het bijzonder voor de Apple iphone’s en ipads) dus daarom is er een youtube kanaal gemaakt waarin de filmpjes en opnames ook bekeken kunnen worden.

Mocht je je zelf terug zien, en daar iets van vinden : je  kan me via de contactpagina bereiken.