DenBolle's hok

Semi Realtime

Motorrijden mogelijk dankzij:

scheidslijnBoshuizen motorservice raaltescheidslijn MAG - Motorrijders Actie Groepscheidslijn

ContourCams Via:

scheidslijn GPS scheidslijn Garmin scheidslijn

Mijn mede weggebruikers en de uwe...

Het voorjaar zit er weer aan te komen en dus zie je zo her en der meer motorrijders rondtuffen. De zijwielbehoeftigen moeten daar weer op ingesteld worden zoals elk jaar, dus een kleine bloemlezen van wat je zoal kan tegenkomen op zo’n dag op het asfalt.

Ook een moment om eens een reclame kreet in da webs te gooien :DenBolle goes apple friendly.

De eerste kandidaat.
Je zou van een bedrijf wat gespecialiseerd is in het begeleiden van zware en grote transporten een soort van extra oplettendheid verwachten. Beetje aan de kant rijden waar de vracht uitsteekt en vooral op het verkeerletten.

Daarom de examen vraag :
U rijd rechts over de wegbelijning, waar geen gevaar te verwachten is. Mag u de telefoon niet-handsfree bedienen?

 

De tweede kandidaat.
Een vaak voorkomende actie, je werk wat je thuis of op kantoor niet afkreeg alsnog afmaken in de auto. Tijd zat en voldoende afstand houden zou toch wel genoeg zijn?

Daarom de examenvraag: Mag u de papier voor de vergadering in de auto uitgebreid lezen als u maar voldoende zachtjes rijd en niet oplet?

 

De derde kandidaat:
Filerijden, een moment waarop de motor zijn bijdrage aan het fileleed minimaliseert. Het is een bekend gegeven dat de linkerbaan ondanks de hogere snelheden toch vaak een tragere is dan de rechterbaan.

Daarom de examenvraag: U rijdt op de linker baan in de file. U heeft geen zin om op tijd bij uw chef te komen en wil daarom de linkerbaan op. Moet u de motorrijder die wel een leuke baan heeft voor laten gaan?

 

En de vierde kandidaat.
Eerlijk is eerlijk, haar hier afserveren met “Mokkel aan het stuur is bloed aan de muur” doet ‘r geen recht. Een stoere griet die met het oude spreekwoord Drie keer is scheepsrecht haar plek op de weg opeist.

Dan wel weer met een truttenschudder eersteklas, maar toch, ze doet het maar.

 

Waarom via YouTube?

Een gewetensvraag. Ik ben het pertinent niet eens met youtube’s en google’s privacy en gebruiksregels. Maar ook wil ik niet degene zijn die de html5 implementeert die er is omdat een zwikkie software boeren het niet eens worden welke software de standaard is en ik dus als websitevogel dus van elk bestand een versie of 3-5 kan uploaden.  Da’s me te veel werk en domweg teveel tijd en schijfruimte. Het merendeel van de lezers komt via FireFox of IE binnen, maar zo af en toe een via de ipad/iphone wil ik ook niet alles ontzeggen.

Aan de andere kant, een afgeschermd account (*v0or zover je daar bij google en youtube van kan spreken) neemt me die zooi uit handen. Het is vooralsnog een test dus wellicht dat op basis van opmerkingen / bevindingen het later anders zal zijn. Heb je dus een opmerking dan hoor ik die graag.

2 commentaren op: Mijn mede weggebruikers en de uwe…

  • FF

    Geen probleem met Google/Youtube hoor.
    Als het maar werkt.

    (en gelukkig geen auto-replay nu :))

    • Als het maar werkt… mhm.. enig idee hoe raar het voelt om een eigen filmpje op een andere servert te parkeren? Maar aan de andere kant: de flv bestanden parkeer in het photo domain, en de HiRes upload ik naar youtube, en dat ziet er toch idd. beter / scherper uit.

Commenteer