DenBolle's hok

Semi Realtime

Motorrijden mogelijk dankzij:

scheidslijnBoshuizen motorservice raaltescheidslijn MAG - Motorrijders Actie Groepscheidslijn

ContourCams Via:

scheidslijn GPS scheidslijn Garmin scheidslijn

U heeft een rijschool?

‘Met H.’ ‘Ah goedemorgen, met Den. U heeft een rijschool?’ ‘Eh.. ja.’ ‘En u geeft rijles in Amersfoort?’ ‘Ja, onder andere.’ Mooi, ik heb de goede te pakken….

Wat een kleine 10 uur daarvoor gebeurde in de lesauto..
‘Nee, niet hier al naar rechts. De volgende.’ Ze klikt de clignoteur weer uit, en rolt de auto weer naar de rechtdoorgaande laan. Staand voor het stoplicht praten zij en de instructeur met elkaar over waar rijschoolmannen en rijlesmeiskes met elkaar over praten.
Ze zijn schijnbaar nog niet bij alle onderwerpen van het autorijden gekomen tijdens de lessen. Zowel ‘sluit het voertuig‘ als ‘Spiegel zo vaak mogelijk’ zijn nog niet behandeld. Dat weet de motorrijder die achter hun staat niet.
Die ziet namelijk ineens dat de deur van het lesmeiske niet helemaal goed dichtzit. Nou kan je dan veel en uitgebreid gebaren maar dat pakt bij lessers niet zo. Beter even snel van de nood een deugd maken en helpen…

*Video:wie goed doet, goed ontmoet

Vanmorgen werd ik wakker en bedacht me ineens dat dat weer zo’n goedbedoelde actie was die lomp overkomt. Dus eens bellen naar de betroffen rijschool. ‘Ah ziet u. Gisteravond stond u voor een stoplicht en toen werd de deur opengetrokken en weer dicht gegooid.’ ‘Eh… jaaa? ‘ klinkt het wat twijfelend. ‘Dat was ik.’

‘Ik realiseerde me te laat dat ik met een goedbedoelde actie u en de dame die leste wellicht helemaal het schompes heb laten schrikken. Dat was de bedoeling niet. Mijn excuses daarvoor. ‘ Even is het stil aan de andere kant. ‘Ah zo. We dachten al later wat er nou toch precies aan de hand was. ‘ ‘Nou de deur zat niet goed dicht, en voor er ongelukken gebeuren dacht ik even de helpende hand toe te steken. Vandaar mijn wat lompe actie. En mijn excuses daarvoor.’

De man neemt de excuses in ontvangst en zal ook de dame in kwestie nog eens uitleggen dat een deur echt goed dicht moet tijdens het rijden.

2 commentaren op: U heeft een rijschool?

Commenteer